Risotto met schorseneren, spitskool, geroosterde oesterzwammen, sjalotten en geroosterde hazelnoten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Risotto met schorseneren spitskool geroosterde oesterzwammen sjalotten en geroosterde hazelnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks sjalot
  • 500 gram spitskool
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 500 gram schorseneren
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 el peterselie
  • 300 gram oesterzwammen en shiitake

In Huis

  • 2 stuks groentebouillonblokje
  • 1000 ml water
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 scheut witte wijnazijn of witte wijn
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de sjalot en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de spitskool in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Hou de helft (!) van de knoflook achter, bak de rest samen met de spitskool even mee.
  3. Voeg de rijst toe en bak mee tot glazig. Blus af met een scheut witte wijnazijn of glas witte wijn als je dat hebt. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  4. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onder water (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 1 cm en doe in de pan. Het koude water en citroensap zorgen ervoor dat de schorseneren niet bruin kleuren na het schillen.
  5. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg nog een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 8-10 minuten beetgaar. Giet af.
  6. Hak de hazelnoten grof (zie tip) en rooster in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout. Zet weg.
  7. Hak de peterselie grof.
  8. Snij de oesterzwammen en shiitake in grove repen. Verwarm in het pannetje van de hazelnoten wat olie en bak de oesterzwammen en shiitake aan. Voeg op het laatste de gedroogde tijm toe, bak de achtergehouden knoflook nog even kort mee en breng op smaak met peper en zout.
  9. Breng de risotto op smaak met eventueel nog een kneepje citroensap, zout en peper en serveer met de geroosterde oesterzwammen en shiitake, peterselie en hazelnoten.
  10. Je hebt meer hazelnoten gekregen. Bewaar in je voorraadkast of rooster alles en zet als snack op tafel.