Risotto met tomaat, paprika, spinazie en Kinderdijker oud

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
Risotto met tomaat paprika spinazie en Kinderdijker oud | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 150 gram Kinderdijker oud geraspt
  • 100 gram spinazie

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • droge witte wijn (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Snipper de ui en fruit in een afdekbare wok of braadpan in een beetje olie. Kerf intussen de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snij in fijne ringen. Voeg bij de ui en bak een paar minuutjes.
  3. Snij intussen de paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Leg beide op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak 20-25 minuten in de oven. Schud halverwege om.
  4. Voeg als de ui zacht is de rijst toe. Schep om tot de korrels glazig zijn. Als je nog een restje witte wijn hebt (ca. 100 ml bij 4p), blus de rijst daar dan mee af. Laat verdampen en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat bouillon toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. zachtjes koken.
  5. Zet ongeveer 2/3de van de geraspte kaas op tafel. De rest gaat straks door de risotto.
  6. Roer als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nat de spinazieblaadjes erdoor. Draai het vuur uit als ze wat zijn geslonken en roer de andere 1/3de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en serveer met de geroosterde paprika, cherrytomaatjes en de rest van de geraspte kaas.