Risotto met tomaat, paprika, spinazie en Sikkepit

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Risotto met tomaat, paprika, spinazie en Sikkepit | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram Sikkepit geitenkaas
  • 100 gram spinazie

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 300 gram risotto rijst
  • droge witte wijn of vlierbloesemazijn (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Snipper de ui en fruit in een afdekbare wok of braadpan in een beetje olie. Was de courgetten en snij in halve maantjes. Voeg bij de ui en bak een paar minuutjes mee.
  3. Snij intussen de paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Leg beide op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Bak 20-25 minuten in de oven. Schud halverwege om.
  4. Voeg als de ui zacht is de rijst toe. Schep om tot de korrels glazig zijn. Als je nog een restje witte wijn hebt (ca. 100 ml bij 4p), blus de rijst daar dan mee af. Laat verdampen en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat bouillon toe. Kijk naar de bereidingstijd van de risottorijst op de verpakking.
  5. Rasp de kaas. Zet ongeveer 2/3de van de geraspte kaas op tafel. De rest gaat straks door de risotto.
  6. Roer als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nat de spinazieblaadjes erdoor. Draai het vuur uit als ze wat zijn geslonken en roer de andere 1/3de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en serveer met de geroosterde paprika, cherrytomaatjes en de rest van de geraspte kaas.