Skip to main content

Risotto met witte asperges, oesterzwam, amandel en kervel

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram soepasperges
  • 1 ui
  • 240 gram arboriorijst (of risottorijst)
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 bakjes oesterzwammen
  • 10 gram kervel
  • 80 gram overjarige kaas
  • 0.50 krop sla

In Huis

  • 1 bouillonblokje
  • 0.80 liter water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheut witte wijn (of kneepje citroensap)
  • 1 klonten boter
  • naar smaak vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met de aangegeven hoeveelheid water op en het bouillonblokje. Breng aan de kook. Snij ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges en schil ze grondig. Snij in stukken van ongeveer 2cm. Kook de aspergestukjes in ca. 10 minuten heel zachtjes beetgaar in de bouillon. Bewaar de bouillon.
  2. Snipper intussen de ui. Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak ze zachtjes glazig. Hak de knoflook en voeg toe samen met de rijst. Bak tot de rijst glazig is, zonder te laten verkleuren. Blus af met een scheut witte wijn of anders citroensap. Voeg met behulp van een soeplepel zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Voeg steeds nieuwe bouillon toe wanneer de risotto droog wordt en kook zachtjes gaar in ongeveer 20-25 minuten. (Haal de asperges uit de bouillon na die 10 minuten en hou apart!)
  3. Smelt in een koekepannetje een klontje boter, doe het amandelschaafsel erbij en bak op zacht vuur goudbruin. Of rooster in een droge koekenpan als je het wat gezonder wil! Zet in een bakje op tafel.
  4. Scheur of snij intussen de oesterzwammen in stukken. Bak met een verse klont boter tot lichtbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snij de kervel fijn en rasp de overjarige kaas. Was de sla en meng met een simpele vinaigrette.
  6. Roer als de risotto beetgaar is en nog een beetje smeuïg, de kaas erdoor samen met een klont boter. Breng indien nodig op smaak met nog wat citroensap. Roer vervolgens een deel van de kervel, alle asperges en oesterzwammen er voorzichtig door.
  7. Garneer de risotto op het bord met amandelschaafsel en wat achtergehouden kervel.