Risotto met worst, tomaat en paprika & little gem sla

Varken

  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
Ovenrisotto met worst, paprika, kropsla & tomaat | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks varkenssaucijs
  • 1 stuks ui
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 stuks little gem sla
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • 500 ml kokend water
  • om te bakken olie
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • simpele vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  2. Verhit olie in een koekenpan of wok. Snij de worst in plakjes van 1 cm. Bak even goed aan. Snipper de ui en rozemarijnnaaldjes, voeg toe. Snij de paprika en venkel in stukjes. Voeg, samen met de blue japonrijst toe en roer een minuutje om tot de korrels wat glazig zijn. Voeg een kneepje citroensap (of wijn als je dat in huis hebt) toe en laat verdampen.
  3. Voeg ook het kokende water, bouillonblokje en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en dek af. Kook in 18-20 minuten gaar. Het mag een beetje bite houden. Voeg eventueel wat water toe als het droog dreigt te koken en schep tussendoor om.
  4. Maak een simpele vinaigrette bijv. van 3 el olijfolie, 1 el balsamico, 1 tl mosterd, peper en zout. Snij de little gem in reepjes en meng door de dressing.
  5. Hak de peterselie fijn en strooi over de risotto. Serveer met de sla.