Skip to main content

Risotto van Calasparra rijst met pompoen, venkel, chilivlokjes en parmezaanse kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Pompoen
  • 300 g Calasparra rijst
  • 2 stuk(s) Venkelknol
  • 1 stuk(s) Ui
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 zakje(s) Veldsla

In Huis

  • 1 tl Chilivlokjes
  • 1 liter Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • klontje(s) Boter
  • naar smaak Vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje op met het water en het bouillonblokje en breng aan de kook.
  2. Snij de pompoen in parten en schil met een dunschiller. Snij in stukken.
  3. Halveer de venkel, verwijder het hart, snij in dunne plakken en snipper grof, zoals je met een ui zou doen. Snipper ook de ui.
  4. Doe de pompoen bij de kokende bouillon en laat gaar en zacht worden.
  5. Fruit intussen de ui en venkel in een pan met dikke bodem. Voeg als de ui glazig is de rijst toe en roerbak mee tot ook die glazig is (pas op, niet laten verbranden!)
  6. Giet wat van de bouillon uit het pompoenpannetje bij de rijst, draai het vuur zacht en laat de bouillon rustig opgenomen worden door de rijst.
  7. Giet de pompoen af als die gaar is, maar vang de bouillon op in een pannetje zodat je steeds een nieuw scheutje bouillon bij de rijst kan gieten. De rijst is na 20-25 minuten gaar. Steeds als de bouillon is opgenomen door de rijst, giet je er wat bij.
  8. Pureer intussen de pompoen. Rasp de Parmezaanse kaas. Deze gaan straks door de rijst.
  9. Maak een simpele vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel wijnazijn, een beetje mosterd, suiker, zout en peper. Was de veldsla en meng met de vinaigrette.
  10. Roer als de rijst net aan gaar is de pompoenpuree, een klontje boter en een deel van de Parmezaanse kaas erdoor tot een smeuïg geheel. Roer op het laatst naar smaak de chilivlokjes erdoor.
  11. Serveer de risotto direct met de sla.
  12. <br>Let op: je hebt elders deze week ook venkel en pompoen nodig.