Skip to main content

Risotto van parelgerst met knolselderij, salie en geitenkaas en een salade van waterkers

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Peen
  • 400 g Knolselderij
  • 300 g Parelgort
  • 1 zakje(s) Waterkers
  • 100 g Yaconwortel
  • 15 g Salie
  • 120 g Dartelaar geitenkaas

In Huis

  • 1 liter Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • Olie om te bakken
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • 2 tl Witte wijnazijn
  • 3 el Olijfolie extra vierge voor dressing
  • Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker peen, yacon, ui, knolselderij en waterkers nodig deze week.
  2. 1. Zet de aangegeven hoeveelheid water op met de bouillonblokjes.
  3. 2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een (afdekbare) pan met dikke bodem. Schil de peen, snij 2/3 in blokjes van max 1 cm en rasp de rest. Voeg de blokjes alvast bij de ui. Schil de knolselderij. Snij eerst in dunne plakken en dan in blokjes van max 1 cm. Voeg bij de wortel en ui. Hak de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 3. Voeg de parelgort toe en bak 1 min mee. Voeg 2/3 van de bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat ca. 25 min zachtjes pruttelen totdat de parelgort gaar is; hij blijft een goeie bite houden! Laat de parelgerst niet helemaal droogkoken, het moet een beetje nat en smeuïg blijven, gebruik zo nodig wat van de achtergehouden bouillon.
  5. 4. Haal de dikste steeltjes van de waterkers en doe de blaadjes in een schaal. Voeg de wortelrasp toe. Schil de yacon, snij in reepjes ter grootte van een lucifer en voeg toe. Maak een dressing van de mosterd, honing, witte wijnazijn en olijfolie. Meng door de salade.
  6. 5. Bak de salieblaadjes in een goeie klont boter knapperig in een koekenpannetje. Rasp de kaas.
  7. 6. Schep 2/3 van de kaas door de (nog smeuige) parelgerst. Laat iedereen zelf salieblaadjes en nog wat kaas over het bord strooien.
  8. <br>Tip: als je yacon over houdt deze week, eet het dan in blokjes in de yoghurt met een beetje honing en wat walnoten...heerlijk!