Skip to main content

Risotto van parelgort met groene voorjaarsgroenten en geitenkaas

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Doperwten
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • naar smaak Citroenrasp
  • Sap van een citroen
  • 300 g Parelgort
  • 400 g Groene asperges
  • 800 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 100 g Geitenkaas (zacht)
  • 50 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 2 liter Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 teen Knoflook
  • klontje(s) Boter
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Gedroogde tijm
  • 1 el Gedroogde oregano
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een klein pannetje water op voor het blancheren van de doperwten. Haal de erwten uit hun peulen en kook in vijf minuutjes in licht gezouten water beetgaar. Maak de bouillon en laat op een laag vuurtje staan.
  2. 2. Snij de sjalot en de knoflook fijn. Verhit de klont boter met de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en bak een minuut of vijf. Voeg de knoflook, tijm en oregano toe. Roerbak een paar minuten mee totdat de sjalot begint te kleuren.
  3. 3. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit in een bakje. Doe de parelgort bij de sjalot en roerbak die 2 minuten mee totdat elke korrel bedekt is met boter en olie. Giet het citroensap (pv hiervan kun je ook ca 150 ml witte wijn gebruiken) erbij en laat even verdampen. Voeg dan zoveel bouillon toe dat de gort net onder staat. Draai het vuur zachter en laat de bouillon opnemen door de parelgort. Blijf roeren en voeg steeds wat bouillon toe als de gort droger wordt.
  4. 4. Snij intussen ca. 2 cm van de onderkant van de asperges en snij in 3 of 4 stukken. Haal de Nieuw Zeelandse spinazie blaadjes en bijbehorend kleine steeltjes van de dikkere stengels (de dikkere stengels zijn niet zo lekker, de dunne wel).
  5. 5. Verkruimel de geitenkaas in een bakje en zet op tafel, samen met de citroenrasp. Rasp de Parmezaanse kaas.
  6. 6. Voeg als de gort zacht begin te worden (na ca. 20 min) de aspergestukken erbij. Voeg als de asperges beetgaar zijn de spinazie toe en laat slinken. Roer de tuinerwten erdoor, dan de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een scheutje citroensap.
  7. 6. Schep in de borden en verdeel er de geitenkaas, citroenrasp en wat olijfolie overheen. Serveer direct.
  8. <br>Let op: Je hebt 2 x Parmezaanse kaas nodig deze week.