Skip to main content

Risotto van parelgort met palmkool en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Koolraap
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 200 g Parelgort
  • 300 g Palmkool
  • 180 g Geitenkaas

In Huis

  • 1000 ml Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • optioneel Boter (klontje)
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan op met het water en de bouillonblokjes.
  2. 2. Rasp de koolraap. Snij de venkel in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.
  3. 3. Fruit de rode ui met wat olie (en evt. een klontje boter) in een diepe (hapjes) pan of afsluitbare wok. Voeg na ca. 2 min de koolraap, venkel, tijm en knoflook toe.
  4. 4. Roerbak alles ca. 3 min en voeg dan de parelgort toe. Roerbak nog een minuut en voeg 3 soeplepels (bij 4p) hete bouillon toe. Laat zachtjes afgedekt ca 15 min pruttelen. Check tussendoor of het niet droog kookt, voeg zo nodig nog wat bouillon toe.
  5. 5. Was intussen de palmkoolbladeren en snij met een scherp mes het blad aan beide kanten langs de nerf af. Snij het blad dan in dunne reepjes en roer na die 15 min bij de parelgort met de rest van de bouillon. Dek af en laat nog ca. 10 min zachtjes gaar stoven. Check tussendoor of het niet droog kookt en als het juist te nat blijft haal je de deksel eraf.
  6. 6. Snij de geitenkaas in plakjes en leg die er een paar min op zodat ze een beetje smelten en warm worden.
  7. 7. Serveer direct. Maal naar smaak nog wat peper uit de molen over de borden.
  8. <br>Let op: elders deze week heb je ook venkel, koolraap en rode ui nodig.