Skip to main content

Rode chilipeperdip

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • om te serveren Brood
  • 40 g Geitenkaas

In Huis

  • 2 stuk(s) Rode Spaanse peper
  • 2 tl Granaatappel melasse
  • 1 tl Gedroogde munt
  • 2 el Verse munt
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 stuk(s) Bosui
  • 70 g Komkommer
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • Peper en zout
  • 1 tl Zwarte peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225° C. Bedek het ovenrooster met aluminiumfolie en rooster de paprikas en peper totdat ze zwarte blazen krijgen. Dit duurt ca. 10 minuten. Draai om en rooster de andere kant 10 minuten. Laat afkoelen.
  2. 2. Trek dan de velletjes eraf. Snij in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Doe in de blender met de rest van de ingrediënten. Draai tot een gladde puree.
  3. 3. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Smeer op stukjes brood en kruimel er wat geitenkaas over.