Rode curry van On Off Spices met Maleisische kip en korianderrijst

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Rode curry van On Off Spices met Maleisische kip en korianderrijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 200 gram zilvervliesrijst (zie tip)
  • 1 stuks ui
  • 300 gram oranje bataat
  • 200 gram peen
  • 300 gram witte kool
  • 100 gram rode curry van On Off spices
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram Maleisisch gekruide kippendij
  • 150 gram (ca.) paksoi
  • 1 bosje koriander
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 200 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst (zie tip) op met iets meer dan een dubbele hoeveelheid gezouten water. Breng aan de kook en laat zachtjes in ca. 25 minuten afgedekt gaar en droog koken, liefst met behulp van een vlamverdeler.
  2. Verhit olie in een wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe.
  3. Schil de oranje bataat en snij in blokjes van 1 cm. Voeg bij de ui. Schil de peen en snij in dunne halve maantjes, voeg toe. Snij de witte kool in dunne sliertjes en voeg toe. Roerbak alles op hoog vuur een paar minuten.
  4. Draai het vuur zachter. Maak een ruimte in het midden vrij en bak de currypasta een minuutje mee. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en dek af. Laat ca. 8 minuten pruttelen tot de kool en bataat beetgaar zijn.
  5. Bak de Oosterse kipstukjes in een koekenpan in een beetje olie gaar in ca. 8 minuten.
  6. Spoel de paksoi af, snij de steel in dunne plakjes en het blad in reepjes en roer door de curry. Laat even mee garen.
  7. Snipper de koriander (incl. steeltjes). Roer door de rijst.
  8. Snij de limoen in partjes. Serveer de curry samen met de kip en korianderrijst. Laat iedereen er limoensap naar wens overheen knijpen.
  9. Goed om te weten: De kip is gemarineerd met uipoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, korianderpoeder en zout.
  10. Je hebt meer rijst gekregen voor grote eters.