Skip to main content

Rode currysoep met bataat, peen, boerenkool en rijst

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode ui
  • 1 el gember (geraspt)
  • 2 el Thaise penang currypasta
  • 200 gram volkoren basmatirijst
  • 250 gram boerenkool
  • 200 gram peen
  • 400 gram bataat
  • 1.50 tl limoenrasp
  • 3 el limoensap
  • 15 gram koriander
  • 400 ml kokosmelk

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1500 ml water
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 1 el honing
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snipper de rode ui. Fruit in voldoende olie in een grote soeppan met dikke bodem zachtjes aan. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Voeg de gember, knoflook en currypasta bij de ui en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de rijst*, het water, bouillonblokjes en boerenkool (zie tip) toe. Breng aan de kook. Laat 20-25 minuten koken met de deksel op de pan op laag vuur.
  4. Schil de bataat en peen en snij in blokjes van 1 cm.
  5. Rasp de limoen en pers het sap. Zet apart.
  6. Voeg na 15 minuten de bataat en peen bij de bouillon. Laat nog 10 minuten koken, tot de rijst, peen en bataat gaar zijn.
  7. Hak de koriander fijn. Zet apart.
  8. Dek alvast de tafel.
  9. Voeg op het laatst het limoensap, kokosmelk en honing bij de soep. Voeg eventueel nog wat currypasta toe naar smaak. Warm door en breng op smaak met peper en zout.
  10. Schenk de soep in kommen en garneer met de koriander en limoenrasp.
  11. Bewaar een handje rauwe boerenkool en voeg bij de sinaasappel-peen salade.