Skip to main content

Rode koolsalade met appel en cranberry, bonenburgers en gekruide bulgur

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 el Cranberries
  • 240 g Bulgur
  • 10 g Fijngehakte peterselie
  • 4 takje(s) Koriander (fijngehakt)
  • 150 g Rode kool
  • 75 g Wortel
  • 1 stuk(s) Appel
  • 4 el Creme fraiche
  • 1 el Dille (fijngehakt)
  • 1 handje(s) Alfalfa
  • 4 stuk(s) BOON chiliburger

In Huis

  • 5 el Citroensap
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 tl Honing
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Meng de cranberries met 3 eetlepels heet water. Zet 60 gram bulgur pp op in 120 ml water pp. Breng aan de kook en laat zachtjes in 15 minuten droogkoken.
  2. 2. Meng 2 eetlepels citroensap met de tomatenpuree en de olijfolie. Schep samen met 3/4 van de peterselie en de koriander door de warme bulgur. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Snij de rode kool ragdun met een scherp mes of mandoline. Snij de wortel en de appel in lucifertjes. Leg de rode kool op een schaal en verdeel de wortel en appel erover.
  4. 4. Giet de cranberries af en strooi over de salade.
  5. 5. Besprenkel alles met 1 eetlepel van het citroensap en bestrooi met zout en peper. Roer de crème fraîche los met 2 eetlepels van het citroensap, de honing, mosterd, de rest van de peterselie en de dille. Breng op smaak met zout en peper. Schep door de salade.
  6. 6. Bestrooi de salade met alfalfa. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bereid de bonenburgers volgens gebruiksaanwijzing. Serveer de salade met de bonenburgers en de bulgur.