Skip to main content

Rode-linzen-curry met groenten en frisse yacon-raita

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 150 gram knolselderij
  • 300 gram Doré aardappelen
  • 200 gram peen
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gram yaconwortel
  • 2 el peterselie
  • 150 gram yoghurt
  • naar smaak raapsteel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 tl chilipoeder (bij 4p)
  • 0.5 tl kurkumapoeder (bij 4p)
  • 1 tl gemberpoeder (bij 4p)
  • 1.5 tl komijnpoeder (bij 4p)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 400 ml heet water
  • 200 gram rode linzen
  • 1 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  2. Schil de knolselderij, de aardappel en de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Snij de witlof in kleine ringen.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met het chili-, kurkuma-, gember- en 1 tl (4p) komijnpoeder bij de ui en bak even mee. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak even mee. Voeg het blik tomaat bij de groenten. Voeg het hete water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  4. Maak de yacon-raita (zie tip). Schil en rasp de yacon. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en bewaar wat blaadjes voor garnering. Meng samen met de yacon door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en 0,5 tl (4p) komijnpoeder.
  5. Haal eventueel nog wat blaadjes raapsteel af en roer die er op het laatst doorheen voor de kleur. Serveer de linzencurry met de yacon-raita en de peterselieblaadjes.
  6. Speciale twist geven aan het sausje? Voeg ook nog gepofte mosterdzaadjes toe. Doe 1 el olijfolie (bij 4p) in een klein steelpannetje (met deksel!) en voeg 1 tl mosterdzaadjes (bij 4p) toe. Verwarm langzaam en draai het vuur uit zodra je de zaadjes tegen de deksel hoort tikken. Wacht tot ze uitgetikt zijn voor je de deksel eraf haalt! Voeg toe aan de yoghurt.