Skip to main content

Rode-linzen-curry met veel groenten, kipgehaktballetjes en yacon-raita

Kip

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 150 gram knolselderij
  • 300 gram bataat
  • 200 gram peen
  • 400 gram kipgehakt
  • 100 gram yaconwortel
  • 2 el peterselie
  • 150 gram yoghurt
  • 200 gram Chinese kool
  • naar smaak raapsteel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 tl chilipoeder (bij 4p)
  • 0.5 tl kurkumapoeder (bij 4p)
  • 1 tl gemberpoeder (bij 4p)
  • 1.5 tl komijnpoeder (bij 4p)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml heet water
  • 200 gram rode linzen
  • 1 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
  2. Schil de knolselderij, de bataat en de peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met het chili-, kurkuma-, gember- en 1 tl (4p) komijnpoeder bij de ui, bak even mee. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak even mee. Voeg het blik tomaat bij de groenten. Voeg het hete water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
  4. Draai balletjes van het kipgehakt. Let op! Het gehakt bevat al zout, peper en paneermeel. Verwarm olie in een koekenpan en bak de balletjes zachtjes rondom bruin en gaar.
  5. Maak de yacon-raita (zie tip). Schil en rasp de yacon. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en bewaar wat blaadjes voor garnering. Meng samen met de yacon door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en 0,5 tl (4p) komijnpoeder.
  6. Snij de Chinese kool in dunne sliertjes. Roer door de curry en laat even slinken.
  7. Haal eventueel nog wat blaadjes raapsteel af en roer die er op het laatst doorheen voor de kleur. Serveer de linzencurry met de kip, de yacon-raita en de peterselieblaadjes.
  8. Speciale twist geven aan het sausje? Voeg ook nog gepofte mosterdzaadjes toe. Doe 1 el olijfolie (bij 4p) in een klein steelpannetje (met deksel!) en voeg 1 tl mosterdzaadjes (bij 4p) toe. Verwarm langzaam en draai het vuur uit zodra je de zaadjes tegen de deksel hoort tikken. Wacht tot ze uitgetikt zijn voordat je de deksel eraf haalt! Voeg bij de yoghurt.