Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Roerbak van bright light snijbiet, pittig gehakt en krieltjes

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Roerbak van bright light snijbiet, pittig gehakt en krieltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram krieltjes
  • 400 gram bright light snijbiet
  • 2 stuks rode ui
  • 2 stuks gele paprika
  • 400 gram rundergehakt

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • klont boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een water en zout op het vuur voor de krieltjes.
  2. Was de krieltjes. Halveer de grote exemplaren. Kook 8-10 minuten vanaf dat het water kookt.
  3. Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes van 3 cm en het blad in repen.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snij beide in stukjes. (Laat de zaadjes bij de rode peper zitten als je van pittig houdt!)
  5. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de knoflook en ui kort aan. Voeg dan de peper, paprika en snijbiet stengels toe en bak 3-5 minuten mee.
  6. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout. Voeg een klein scheutje water toe en laat een paar minuutjes gaar sudderen met een deksel op de pan.
  7. Giet ondertussen de krieltjes af en laat uitlekken.
  8. Verwarm in een koekenpan een klont boter met een scheutje olie. Als het schuim weg is en de boter wat bruin begint te worden, bak je de krieltjes op hoog vuur mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg als de krieltjes bijna klaar zijn, het snijbietblad toe aan het gehakt-paprika mengsel er roer op hoog vuur om tot dat het blad goed geslonken is.
  10. Serveer samen met de gebakken aardappeltjes.