Skip to main content

Roerbak van bright light snijbiet, pittig gehakt en aardappels

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Nicola aardappelen
  • 600 g Bright light snijbieten
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 500 g Rundergehakt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Zout
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een water en zout op het vuur voor de aardappels.
  2. Was de aardappels en boen de losse velletjes er een beetje af. Snij ze in gelijke stukken, ongeveer zo groot als een krieltje. Kook 10 minuten vanaf dat het water kookt.
  3. Snij intussen de bright light snijbiet stengels in stukjes van 3 cm en het blad in repen. Was indien nodig met behulp van een slacentrifuge.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten bij de rode peper en paprika en snij beide in stukjes. (Laat de zaadjes bij de rode peper zitten als je van pittig houdt!)
  5. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de knoflook en ui kort aan. Voeg dan de peper, paprika en stengels toe en bak 2 minuten mee.
  6. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout. Voeg een klein scheutje water toe en laat een paar minuutjes gaar sudderen met een deksel op de pan.
  7. Giet ondertussen de aardappels af en laat uitlekken.
  8. Verwarm in een koekenpan een klont boter met een scheutje olie. Als het schuim weg is en de boter wat bruin begint te worden, bak je de aardappels op hoog vuur mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg als de aardappels bijna klaar zijn de snijbiet toe aan het gehakt-paprika mengsel er roer op hoog vuur om tot dat het blad goed geslonken is.
  10. Serveer met de gebakken aardappeltjes.