Skip to main content

Roerbak van broccoli, paksoi, paprika, limoen en cashew noten

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Rijst
  • 2 el Geraspte gember
  • 2 el Limoensap
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 1 stronk(en) Broccoli
  • 100 g Cashewnoten

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Sojasaus
  • 3 el Honing
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de rijst. Kook in 20 minuten gaar.
  2. Rasp de gember en pers de knoflook in een bakje en voeg daar het limoensap en de sojasaus en de honing bij. Zet even weg.
  3. Gooi alleen het uiterste stukje van de stronk van de broccoli weg. Maak mooie kleine roosjes en snij wat over blijft aan stronk in dunne plakjes van 1/2 cm en dan in halve maantjes. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 1/2 cm.Verhit in een wok wat olie en bak daarin de paprika en stukjes broccolistronk aan. Voeg als de paprika en broccolistronk wat zacht begint te worden de roosjes toe, roer even om en laat ze met deksel op de wok een paar minuten beetgaar stomen (dus nog niet helemaal gaar).
  4. Snij intussen het wit van de paksoi in maantjes van 1 cm en het blad in repen. Snij de lente-uitjes in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
  5. Bak de cashewnoten even knapperig in een droog koekenpannetje. Blijf erbij want het kan snel aanbranden.
  6. Als de rijst bijna klaar is voeg je het wit van de paksoi bij de broccoli, roerbak 1 minuutje mee. Voeg dan het sojasaus mengsel toe en laat 3 minuutjes inkoken. Voeg op het laatst het blad van de paksoi toe en laat slinken.
  7. Serveer direct met de rijst en garneer royaal met de lente-uitjes en cashewnoten.