Skip to main content

Roerbak van Chinese kool, tempeh, champignons met sticky sauce en noedels

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje(s) Champignons
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 pakje(s) Tempeh
  • 200 g Chinese kool
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 cm Gember

In Huis

  • 400 g Noedels
  • 125 ml Sojasaus
  • 180 ml Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 2 tl Sesamolie
  • 2 el Rijstazijn
  • 90 g Honing
  • 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel onder koud water en zet weg.
  2. Maak de sticky sauce. Doe de sojasaus, mirin, sesamolie, rijstazijn, honing en vijfkruidenpoeder in een kommetje en meng goed. Verwarm de saus in een koekenpan. Halveer de champignons en voeg toe aan de saus. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken tot de saus indikt en kleverig wordt en de champignons beetgaar zijn.
  3. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snijd in halve ringen. Voeg de rode peper toe en zet weg.
  4. Snijd de tempé in blokjes. Snijd de Chinese kool in heel dunne reepjes. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan of wok en frituur hierin de tempé goudbruin. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
  5. Giet het grootste gedeelte van de olie weg en zorg dat er ca. 1 eetlepel olie overblijft. Bak hierin de sjalotjes 1 minuut zachtjes aan. Voeg de knoflook en gember toe en 1 minuut schep om. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 1 minuut. Voeg de champignons en de sticky sauce toe en schep om.
  6. Serveer met de noedels en de tempé er bovenop.