Skip to main content

Roerbak van kippendij, snijbiet, paprika, Chinese kool met noedels

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijenvlees
  • 1 el Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 500 g Chinese kool
  • 600 g Snijbiet
  • 1 el Gember
  • 2 stuk(s) Paarse lente-ui
  • 125 g Noedels

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 3 el Ketjap
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Doe de kip in een schaaltje (dep zo nodig droog) en meng met de Chinese vijfkruidenpoeder, peper en zout. Zorg dat alles goed bedekt is en zet weg tot gebruik.
  2. 2. Zet water op voor de noedels.
  3. 3. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, snij in repen en dan in stukjes. Snij de Chinese kool in kwarten, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Snij de snijbiet in repen. Hak de knoflook fijn. Rasp de gember. Snij de lente-ui in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
  4. 4. Kook de noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing en spoel daarna af zodat het niet gaat plakken. Wij vinden een half pak (125 gram) voldoende voor 4p. Maar als er grote eters bij zijn kan je altijd meer doen!
  5. 5. Bak de kip rondom bruin in een scheutje olie. Voeg dan de knoflook en gember toe en vrij snel daarna de paprika. Bak een paar minuten totdat de kip en paprika gaar zijn, voeg de ketjap toe en vervolgens de snijbiet en Chinese kool. Roerbak totdat de groenten zijn geslonken.
  6. 6. Meng de noedels met de roerbak (knip de noedels zo nodig, dan gaat mengen makkelijker). Serveer direct en laat iedereen lente-ui naar smaak over zijn bord strooien.
  7. <br>Let op: je hebt 2 x gember en Chinese kool en 3 x lente-ui nodig deze week.