Skip to main content

Roerbak van snijbiet, pittig gehakt en aardappels

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Nicola aardappelen
  • 600 g Snijbiet
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 500 g Rundergehakt

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Zout
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
  • om te bakken Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan met water en zout op het vuur voor de aardappels. Schil de aardappels en snij in hapklare stukjes. Kook 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  2. 2. Snij de snijbiet in stukjes van 3 cm en het blad in repen. Was indien nodig met behulp van een slacentrifuge. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten bij de rode peper en paprika en snij beiden in stukjes (laat de zaadjes bij de rode peper zitten als je van pittig houdt!). Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
  3. 3. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de knoflook, ui en bleekselderij kort aan. Voeg dan de peper en paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met paprikapoeder en zout. Voeg een klein scheutje water toe en laat een paar minuutjes gaar sudderen met een deksel op de pan.
  4. 4. Giet intussen de aardappels af en laat uitlekken. Verwarm in een koekenpan een klont boter met een scheutje olie. Als het schuim weg is en de boter wat bruin begint te worden, bak je de aardappels op hoog vuur mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als de aardappels bijna klaar zijn de snijbiet toe aan het gehakt-paprika mengsel en roer op hoog vuur om, totdat het blad goed geslonken is.
  5. Serveer met de gebakken aardappeltjes.
  6. <br>Let op: je hebt elders deze week ook paprika en bleekselderij nodig.