Skip to main content

Roerbak van varkensreepjes met paksoi, paprika, lente ui en limoen

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensfilet
  • 300 g Rijst
  • 2 el Geraspte gember
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 2 el Limoensap

In Huis

  • 3 Knoflook
  • 3 el Oestersaus
  • 3 el Honing
  • om te bakken Plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de rijst. Kook in 20 minuten gaar.
  2. Rasp de gember en pers de knoflook in een bakje en voeg daar het limoensap en de oestersaus en de honing bij. Zet even weg.
  3. Dep het varkensvlees droog en snij in repen van ongeveer 1 cm. Doe in het schaaltje bij het oestersausmengsel en zet even 15 minuutjes weg. Snij het wit van de paksoi in maantjes van 1 cm en het blad in repen.
  4. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 1/2 cm.
  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
  6. Als de rijst bijna klaar is, verhit je in een wok flink wat plantaardige olie - laat het goed heet worden. Haal de varkensreepjes uit de saus en bewaar de saus. Bak de varkensreepjes snel op hoog vuur een paar minuutjes rondom aan.
  7. Voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg dan het wit van de paksoi toe, roerbak 1 minuutje. Voeg dan de woksaus toe en laat 3 minuutjes inkoken.
  8. Voeg dan het blad van de paksoi toe en laat slinken.
  9. Serveer direct met de rijst en garneer royaal met de lente-uitjes.