Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Roerbakschotel met gebakken tempe

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) Uien
  • 200 g Spitskool
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 200 g Portobello

In Huis

  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 tl Maizena
  • 2 teentje(s) Knoflook in plakjes
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 400 g Rijst
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 200 g Tempe
icon package

Recept stappen

  1. Snij de tempe in stukjes van ca 1 1/2 cm. Snij de paprika en spitskool in reepjes. Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit de plantaardige in een grote koekenpan. Bak de stukjes tempe om en om goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Zet apart.
  4. Roer de maizena los met het water en de sojasaus.
  5. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Roerbak de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Roerbak een ½ minuut.
  6. Voeg de spitskool toe en roerbak weer 1 minuut.
  7. Voeg de bleekselderij toe en roerbak nog een minuut.
  8. Voeg de paprika toe samen met de komijn en koriander.Schep even goed door.
  9. Schenk het maïzenamengsel door de groenten en laat nog 2 minuten al roerend doorgaren. Serveer de groenten met de warme rijst en strooi er de tempe over.