Skip to main content

Roerbakschotel van lamsvlees met gember, limoen en paksoi

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Lamsboutlapjes
  • 400 g Paksoi
  • 1 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 4 el Honing
  • 2 el Oestersaus
  • 2 el Limoensap
  • 2 cm Gember
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Water
  • 2 el Plantaardige olie
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 300 g Witte rijst
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op het vuur en kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en houd warm.
  2. Snij de paksoi in brede repen. Rasp de gember en pers de knoflook.
  3. Meng honing, oestersaus, limoensap, gember, knoflook en water.
  4. Verhit de olie in een wok en voeg het vlees toe. Laat 2 minuten bakken. Schep af en toe om.
  5. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk het honingmengsel er bij en kook 3 minuten tot de saus een beetje dik wordt. Snij de lente-ui in ringetjes en roer er door.
  6. Serveer onmiddellijk met de warme rijst.