Skip to main content

Roerei met gekruide paddenstoelen, aardpeer en groene kruidenolie

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardpeer
  • 2 bakje(s) Paddenstoelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 6 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 2 stuk(s) Citroen
  • 4 takje(s) Tijm
  • 40 g Boter
  • 2 el Melk
  • 20 g Basilicum
  • 20 g Peterselie
  • 20 g Dragon
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 150 ml Olijfolie
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Pers 1 citroen.
  2. Vul een kom met water en meng met het citroensap. Schil de aardperen met een dunschiller, snijd ze overlangs in 1 centimeter dikke plakken. Leg de plakken in de kom met citroenwater om verkleuren te voorkomen
  3. Schep de aardperen uit de kom in een ovenschaal. Voeg de tijm, het sap van de tweede citroen, 3 eetlepels water wat zout en peper toe. Schep alles door elkaar en verdeel de plakken aardpeer over de bodem van de schaal. Verdeel er de boter over.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40-45 minuten in de oven tot de aardpeer gaar is.
  5. Maak terwijl de aardperen in de oven staan de kruidenolie. Hak alle kruiden grof en doe in de huishoudmachine. Snijd de knoflook in plakjes en voeg toe aan de kruiden, samen met de olie. Draai tot een fijne kruidenolie.
  6. Maak de paddenstoelen. Verhit de boter in een koekenpan. Snipper de ui en bak tot hij glazig wordt. Snijd de paddenstoelen in stukken en voeg toe aan de uien. Bak samen tot de paddenstoelen bruine randjes krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Roer de eieren los met de melk en wat peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan. Niet te heet want de boter mag niet bruin worden. Schenk de losgeklopte eieren in de koekenpan en laat een beetje stollen. Roer met een houten lepel steeds de gestolde delen los tot al het ei enigszins gestold is. Bestrooi met peper en zout.
  8. Haal de aardperen uit de oven en besprenkel met wat kruidenolie.
  9. Serveer het roerei met de paddenstoelen en de aardperen.
  10. Voor de aardperen: 2 citroenen, 4 takjes tijm, 20g boter, peper, zout Voor de paddenstoelen: 20g boter Voor het roerei: 2 el melk of room Voor de kruidenolie: 20 g basilicum, 20 g peterselie, 20 g dragon, 1 teentje knoflook, Ca.150 ml olijfolie