Roerei op toast met Hollandse 'Parmezaan' en veldsla

  • Totale tijd 15 minuten
Zuurkoolsalade met gebakken Beemster Valery en rookworst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 sneetjes pain gris
  • 6 stuks eieren
  • 100 gram Hollandse 'parmezaan'
  • 1 stuks rode ui
  • 1 zakje veldsla

In Huis

  • scheutje melk (optioneel)
  • om te bakken olie
  • naar smaak peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Snij 1 plak brood p.p. af en rooster even in de broodrooster (of onder de grill).
  2. Kluts de eieren in een kom. Voeg zout, peper en eventueel een scheutje melk toe en meng goed. Rasp de Hollandse ‘parmezaan’ en voeg de helft toe bij het ei mengsel.
  3. Snij de ui in halve ringen.
  4. Verwarm olie in een pan. Bak de ui 5 minuten op middel hoog vuur, tot deze goud bruin zijn.
  5. Schenk de geklutste eieren bij de ui en laat heel zachtjes stollen. Blijf roeren en omscheppen.
  6. Snij de peterselie grof (optioneel).
  7. Beleg de broodsneetjes met wat mayonaise, veldsla, roerei, de andere helft van de kaas en wat peterselie. Breng op smaak met peper en zout.