Skip to main content

Rogge flatbread pizza met gekarameliseerde ui, geitenkaas en bietenblad sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) rode ui
  • 2 zakje(s) bietenblad sla
  • 2 bakje(s) geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • 8 stuk(s) rogge flatbread

In Huis

  • om te bakken olie
  • naar smaak peper en zout
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl tijm
icon package

Recept stappen

  1. Laat de geitenkaas in de koelkast totdat je hem nodig hebt. Snij de uien doormidden en maak dunne halve ringen. Verhit in een pan wat olie en fruit daarin de uien tot glazig.
  2. Verwarm de oven voor op de grill stand. Maak intussen de sla. Maak een dressing van olijfolie, 1/3 van de balsamico azijn, mosterd, peper en zout. Houdt 1/4 van het bietenblad apart en meng de rest met de dressing. Verkruimel de rest van de geitenkaas en de walnoten (beetje kapot geknepen) erover.
  3. Verdeel het uienmengsel over de flatbread. Haal de geitenkaas uit de koelkast en verkruimel met behulp van een vork 3/4 van de geitenkaas over de pizza s. Maak af met een beetje tijm.
  4. Schuif zoveel pizza s als in je oven past onder de grill voor ongeveer 5 minuten. Doe daarna de eventueel overgebleven pizza s eronder. Let op, dit gaat heel snel!
  5. Druppel over elke pizza wat olijfolie als deze uit de oven komt, leg er wat blaadjes bietenblad sla op en serveer direct met de salade.
  6. <br>Voeg dan peper, wat zout en 2/3 van de balsamico azijn toe en bak ze langzaam bruin en gaar (minimaal 15 minuten, maar als je de tijd hebt langer want dan worden ze nog lekkerder. Dit kan je op een eerder tijdstip of zelfs de dag daarvoor doen zodat je op het moment supreme echt heel snel klaar bent!). <br>Leg dan de flatbreads op 1 of 2 bakplaten, 2 stuks per persoon. Tip: Wat je overhoudt kan je een andere keer even 5 minuten knapperig bakken en lekker als borrelhapje met bijvoorbeeld humus eten.