Skip to main content

Roggebroodje met rillettes en gekaramelliseerde prei en mosterd

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Prei
  • 4 sneetje(s) Roggebrood
  • 1 pot(je) Rilette van wildzwijn

In Huis

  • 20 g Boter
  • 20 g Suiker
  • 50 ml Droge witte wijn
  • naar smaak Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder stug en lelijk blad van de prei. Snij de worteltjes eraf en snij vlak boven het witte stuk af. Gooi het donkere harde gedeelte weg. Snij het lichte gedeelte in dunne ringetjes en spoel heel goed af. Smelt de boter in een pan. Voeg de prei toe en laat 5 minuten zachtjes stoven in de boter. Voeg de wijn en de suiker toe. Laat ca. 15 minuten koken totdat de prei gekaramelliseerd is. Laat een beetje afkoelen.
  2. Beleg het roggebrood ruim met rilletes. Verdeel er een beetje mosterd over. Leg er wat van de gekaramelliseerde prei op. Bestrooi met peper en zout en serveer.