Skip to main content

Romanesco soep met pangrattato, ciabatta en salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Romanesco bloemkool
  • 100 g Aardappelen
  • 4 stuk(s) Ciabatta
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 krop(pen) Bindsla
  • 2 stuk(s) Gekleurde peen
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 3 stuk(s) Boterham
  • 50 ml Olijfolie
  • 4 tl Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • 6 teentje(s) Knoflook
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
  • eventueel toevoegen Kerriepoeder
  • eventueel toevoegen Komijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden om de ciabatta’s af te bakken, ze moeten 8 minuten in de oven.
  2. Zet een pan op met 1 liter water en 2 bouillonblokjes.
  3. Schil de aardappel en snij in gelijke stukjes. Snij de bloemkool in roosjes van gelijke grootte en doe ze samen met de aardappels bij de bouillon als deze kookt. Laat 10 tot 15 minuten koken tot de bloemkool en aardappel gaar zijn (prik met vork).
  4. Maak ondertussen de pangrattato. Snij een halve (of hele afhankelijk van je smaak) rode peper in kleine stukjes. Snij de boterhammen in piepkleine stukjes (of verkruimel de beschuiten grof).
  5. Zet 50 ml olijfolie op in een (kleine) koekenpan. Kneus vervolgens 6 knoflooktenen in de schil (flink kneuzen) en doe deze bij de olie wanneer die goed heet is. Verwijder de knoflook als deze goudbruin is geworden uit de olie en weg. Je hebt nu knoflookolie gemaakt.
  6. Bak het broodkruim in de knoflookolie tot het lichtbruin en knapperig is (let op het kan ineens snel gaan!). Doe als het kruim licht begint te kleuren de rode peper erbij en bak die even mee. Haal uit de pan (als nodig met schuimspaan) en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met peper en flink zout.
  7. Snij de bindsla in repen en de overgehouden gekleurde wortels in dunne plakjes. Maak een simpele vinaigrette van 3 el olijfolie, 1 el azijn en een tl mosterd, voor de sla.
  8. Pureer de soep en kijk of de dikte goed is voor je. Doe eventueel nog wat water erbij. Maak op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Je kan de soep heel puur eten met de pangrattato maar je kan de soep ook nog meer op smaak brengen met een flinke mespunt komijn of kerriepoeder.
  9. Serveer de soep met het brood, de salade en de ciabatta.