Romige bonnoto met paddenstoelen, citroenrasp, winterposteleinpuree en zonnebloempitten

  • Totale tijd minuten
Romige bonnoto met paddenstoelen en puree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 250 gram peen
  • 1000 gram Doré aardappelen kruimig
  • 300 gram kastanje champignons
  • 2 blik boterbonen
  • 1 bakje crème fraîche
  • 100 gram winterpostelein
  • 1 stuks citroen
  • 1 el bladselderij
  • 0.5 bakje zonnebloempitten (zie tip)

In Huis

  • 3 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 0.5 blokje voor 0.5 liter groentebouillon (let op!)
  • 0.25 tl chilivlokken (optioneel)
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit samen tot de ui zacht begint te worden. Voeg wat zout toe. Schil en snij de peen in halve maantjes. Bak mee.
  2. Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 20 minuten.
  3. Snij intussen de champignons in plakjes en bak deze als de peen wat zachter is geworden op hoog vuur een paar minuten mee. Voeg de tijm toe.
  4. Bak de champignons als de peen wat zachter is geworden op hoog vuur een paar minuten mee. Voeg de tijm toe.
  5. Voeg ca 50 ml water en ca. 0,5 blokje (bij 4p) en een verkruimeld groentebouillonblokje toe aan de champignons. Giet de bonen af, voeg toe en verwarm het geheel nog even goed door, maar laat het niet meer echt koken. Roer de crème fraîche erdoor en warm mee
  6. Rasp de schil van de citroen. Snij de selderij fijn (incl. steeltjes). Voeg beide bij de saus, met evt. wat chilivlokjes voor meer pit. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap naar smaak.
  7. Spoel de winterpostelein schoon en hak grof.
  8. Giet de aardappels af (bewaar kookvocht!) en stamp met een goede klont vegan boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng goed op smaak met peper en zout en roer de winterpostelein erdoor.
  9. Serveer de bonotto bij de puree en garneer met de zonnebloempitten (zit tip).
  10. Let op! Tegenwoordig zijn blokjes soms voor één liter ipv een halve liter!
  11. Wij bakten de zonnebloempitten even in een droge koekenpan, dat is lekker maar bij haast hoeft het zeker niet! Of misschien heb je ze al geroosterd.