Skip to main content

Romige boterbonen met prei, gebakken geitenkaas, sla en radijs

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 prei
  • 0.50 krop eikenbladsla
  • 1 bosje radijs
  • 2 blikjes boterbonen
  • 2 rolletjes geitenkaas
  • 4 el crème fraîche
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 1 scheut citroensap
  • naar keuze sladressing
icon package

Recept stappen

  1. Hak de knoflook fijn en snij de prei in ringen. Was de prei in een vergiet. Bak de prei aan in een beetje olie enkele minuten in een afdekbare pan met dikke bodem. Roer de knoflook erdoor en zet het vuur zacht. Smoor afgedekt ca. 15 minuten op een zacht pitje. Zorg dat het niet aanbrandt. Voeg als de prei zacht is het citroensap toe.
  2. Was intussen de sla met behulp van een slacentrifuge. Maak de radijsjes schoon en snij in kwarten. Doe in een slakom.
  3. Voeg de boterbonen toe aan de pan, met een (flinke) scheut water. Laat 5 min zachtjes mee warmen.
  4. Snij de geitenkaasrolletjes in plakjes van ca. 0.5 cm. Bak in een klein beetje olie in een koekenpan aan beide kanten bruin.
  5. Maak intussen een sladressing en meng met de salade. Voeg de crème fraîche toe aan het prei-bonenmengsel en breng op smaak met zout en peper. Snipper de peterselie en strooi eroverheen.
  6. Serveer de prei-bonenschotel met de gebakken geitenkaas en salade.
  7. Heb je witte wijn in huis? Dan kun je ipv citroensap een klein glaasje hiervan bij de prei doen.