Skip to main content

Romige boterbonen met prei, tartaar speciaal, sla en radijs

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 tartaar speciaal
  • 2 prei
  • 0.50 krop sla
  • 1 bosje radijs
  • 2 blikjes boterbonen
  • 4 el créme fraîche
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 1 scheut citroensap
  • naar keuze sladressing
icon package

Recept stappen

  1. Haal de tartaar alvast uit de koeling.
  2. Hak de knoflook fijn en snij de prei in ringen. Was de prei in een vergiet. Bak de prei in een beetje olie enkele minuten aan in een afdekbare pan met dikke bodem. Roer de knoflook erdoor en zet het vuur zacht. Smoor afgedekt ca. 15 minuten op een zacht pitje. Zorg dat het niet aanbrandt. Voeg als de prei zacht is het citroensap toe.
  3. Was intussen de sla met behulp van een slacentrifuge. Maak de radijsjes schoon en snij in kwarten. Doe in een slakom.
  4. Voeg de boterbonen toe aan de pan, met een (flinke) scheut water. Laat 5 min zachtjes mee warmen.
  5. Bak de tartaartjes om en om bruin en gaar in ca. 6 minuten.
  6. Maak intussen een sladressing en meng met de salade. Voeg de crème fraîche toe aan het prei-bonenmengsel en breng op smaak met zout en peper. Snipper de peterselieblaadjes fijn en strooi eroverheen.
  7. Serveer de prei-bonenschotel met de tartaartjes en de salade.
  8. Heb je witte wijn in huis? Dan kun je ipv citroensap een klein glaasje hiervan bij de prei doen!