Romige conchigliette met spitskool, venkel, geroosterde oesterzwammen en sjalotjes

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Romige conchigliette met spitskool venkel geroosterde oesterzwammen en sjalotjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 stuks sjalot
  • 1 stuks venkel
  • 500 gram spitskool
  • 400 gram volkoren conchigliette
  • 2 el peterselie
  • 150 gram crème fraîche
  • 150 gram geraspte belegen kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 teen knoflook
  • 1 el mosterd
  • 1 kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Scheur of snij de oesterzwammen in grove repen en snij de sjalot in dunne partjes. Meng in een kommetje met olie, gedroogde tijm, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 10 minuten in de oven.
  3. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een wok of hapjespan en bak de venkel op hoog vuur aan tot ze bruint. Draai het vuur lager. Snij de spitskool in dunne repen en hak de knoflook fijn. Bak ca. 6 minuten in de pan met venkel mee.
  4. Kook de conchigliette al dente in 7-8 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  5. Snij de peterselie fijn.
  6. Voeg de pasta bij de spitskool samen met de crème fraîche en mosterd en laat smelten. Voeg beetje bij beetje de kaas toe. De saus zal nu langzaam dikker worden. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper. Voeg een scheutje kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
  7. Schep de pasta in borden, verdeel de oesterzwammen en sjalot erover en bestrooi met de peterselie.