Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige kerrie-bloemkool met krokante korst, gebakken aardappeltjes en roodlof-peer slaatje

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Romige kerrie bloemkool met krokante korst gebakken aardappeltjes en roodlof peer slaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks rode peper
  • 1 bakje specerijen kerrie-bloemkool
  • 300 ml (vegan) room
  • 7.5 gram peterselie
  • 40 gram panko broodkruim
  • 120 gram (vegan) kaas
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks peer
  • 1 handje rucola

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el mosterd
  • vinaigrette: olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Zet een pannetje water met zout op voor de bloemkool (zie tip).
  2. Was en snij de aardappelen in blokjes van ca. 2 cm. Meng met de olie, het paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven tot ze gaar en lekker bruin zijn.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine stukjes. Kook vanaf dat het water kookt in 6 à 7 minuten beetgaar. Giet af.
  4. Verwarm olie in een steelpannetje. Snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de rode peper fijn (incl. zaadjes als je van pittig houdt), voeg toe. Bak de specerijen een minuutje mee. Roer de room en mosterd erdoorheen. Warm zachtjes op.
  5. Hak de peterselie fijn. Meng met de panko, zout en peper.
  6. Rasp de kaas. Meng een kwart door de panko en de rest door de roomsaus, laat een beetje smelten. Breng goed op smaak met peper en zout.
  7. Doe de beetgare bloemkool in een passende ovenschaal en giet de (vegan) kaas-roomsaus erbij. Verdeel het pankomengsel eroverheen. Besprenkel met olie.
  8. Haal de aardappeltjes uit de oven als ze klaar zijn en zet de ovengrill op de hoogste stand. Zet de ovenschaal ca. 5 minuten onder de grill tot er een bruin korstje ontstaat.
  9. Maak de salade. Maak de vinaigrette van (voor 4p) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Schil en snij de peer in dunne partjes. Meng samen met een klein handje rucola door de vinaigrette.
  10. Serveer de aardappeltjes met de bloemkool uit de oven en het slaatje.
  11. Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl komijnzaad, 2 tl kerriepoeder, en 1 tl mosterdzaad. Voor 2p de helft.
  12. Je kunt de bloemkool ook ca. 5 minuten stomen als je een stoompan hebt.