Romige kokos-kikkererwtencurry met Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL)

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Romige kokos-kikkererwtencurry met Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL) | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks ui
  • 3 stengel bleekselderij
  • 200 gram spitskool
  • 1 stuks prei
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
  • 4 lepeltje Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 1 tl mosterdzaad
  • 4 stuks kardemompeulen
  • 4 stuks limoenblaadjes
  • 2 pot kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 0.5 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar en droog.
  2. Verwarm olie in een wok. Snipper en fruit de ui. Bestrooi met wat zout. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en voeg bij de ui.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg als de ui goed is aangebakken de helft (!) van de knoflook toe samen met de komijnpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, en kurkumapoeder, chilipoeder, mosterdzaad, kardemompeulen en limoenblaadjes toe en schep een paar keer om.
  4. Snij de spitskool in reepjes en voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand eruit. Snij in ringen. Bak een paar minuten mee, schep af en toe om.
  5. Giet de kikkererwten af en doe in een grote kom. Prak ze met een grote vork of stamper fijn. Door het stampen komt er zetmeel vrij wat de stoof straks zal binden. Voeg ze samen met de kokosmelk en het water bij de stoof. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en laat zachtjes (afgedekt) pruttelen.
  6. Snij de champignons in kwarten. Bak in een koekenpan in wat olie op hoog vuur bruin en net aan gaar. Voeg op het laatst de andere helft van de knoflook en wat zout toe en schud nog een paar keer om. Zet het vuur uit en hou warm.
  7. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg als allerlaatste bij de stoof en laat kort slinken. Serveer de stoof met de rijst en gebakken champignons. Serveer met een lepeltje yoghurt en bestrooi eventueel met wat cashewnootjes.
  8. Bak als je dat in huis hebt wat cashewnootjes zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout.