Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige kokos-pindanoedels met spinazie en wortel

Vegan

  • Totale tijd minuten
2025 21 WB VEGA VEGAN SNELLE VEGASNEL Udon noedels spinazie wortel pindakaas limoen kokosmelk koriander 20701

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 pak udon noedels
  • 250 gram (ca.) wortel
  • 2 stuks sjalot
  • 1 stuks rode peper
  • 1 el gember
  • 15 gram koriander
  • 300 gram passata
  • 400 ml kokosmelk
  • 80 ml pindakaas
  • 2 el limoen
  • 400 gram spinazie
  • 80 gram pinda's versgebrand zonder zout

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml water
  • 4 el sojasaus
  • 2 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de noedels in ca. 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.
  2. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Verhit wat olie in een grote afdekbare wok en bak op middelhoog vuur.
  3. Snij intussen de sjalot in halve ringen en voeg toe. Snij de rode peper in halve ringen (laat de zaadjes zitten als je van pit houdt), voeg toe. Bak rustiger verder.
  4. Schil en rasp de gember. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn.
  5. Voeg de gember toe en pers knoflook boven de pan, fruit kort mee. Voeg de passata, kokosmelk, water en koriander toe (hou evt. een deel apart ter garnering). Breng zachtjes aan de kook.
  6. Roer de pindakaas, sojasaus, suiker en limoensap erdoor.
  7. Voeg de spinazie (in delen) toe tot ze is geslonken. Dek tussendoor af, dat maakt het slinken makkelijker. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de noedels toe en meng goed door.
  9. Garneer de kokos-pindanoedels met de pinda’s en eventueel wat achtergehouden koriander en serveer.
  10. NB: Deze romige kokos-pindanoedels zijn een twist op het geliefde gerecht van het restaurant Chez Nina.