Skip to main content

Romige ovenschotel met vis, pasta, tomaat en kaas

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Spelt pasta
  • 200 g Peen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 100 g Boerderijkaas pikant
  • 2 el Dille
  • 400 g Koolvis
  • 200 ml Room

In Huis

  • Olijfolie
  • 1 stuk(s) Knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op! Wil je dit gerecht wat magerder maken: laat dan een deel van de (of alle) pasta weg en laat een blikje kikkererwten of witte bonen bij de groenten mee sudderen. Wat minder room kan natuurlijk ook.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de speltpasta gaar in 6 minuten, giet af en besprenkel met wat olie.
  3. 2. Schil de peen en snij in kleine blokjes van een halve centimeter.
  4. 3. Snipper de ui, hak de knoflook en snij de rode peper fijn (je kan de rode peper ook weglaten!).
  5. 4. Fruit de ui en peen een paar minuten in wat olie in een wok. Snij intussen de prei in ringen. Voeg de knoflook, rode peper en de prei bij de wortel. Roerbak nog een paar minuutjes en voeg dan de tomatenstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat even pruttelen terwijl je de kaas raspt.
  6. 5. Snij de dille fijn en meng door de groenten.
  7. 6. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Meng de pasta met wat olijfolie en ongeveer 1/3 van de groenten en schep de rest van de groenten er bovenop. Leg de koolvis op de groenten, bestrooi met peper en zout en giet de room over de hele schotel heen. Verdeel de geraspte kaas erover en schuif gedurende 15 minuten in de oven totdat de kaas bruin is en de vis gaar (gebruik eventueel nog even de grill).
  8. <br>Let op: je hebt meerdere keren ui, rode peper, peen, kaas en room nodig deze week.