Skip to main content

Romige pasta met carnivalpompoen, romige broccoli, zonnebloempitjes en vegan kaas

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram carnivalpompoen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 400 gram broccoli
  • 300 gram speltpasta
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 5 teentjes zwarte knoflook
  • 1 pakje sojaroom
  • 1 zakje vegan kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200℃. Was de pompoen, je hoeft ‘m niet te schillen. Snij in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij stukjes van 1x1 cm. Doe in een mengkom met olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verspreid over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ca. 20 minuten tot de pompoen zacht is.
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook voor de pasta.
  3. Verhit olie in een grote pan of wok. Snipper de ui en fruit in de pan. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes, snij in halve ringen en voeg bij de ui.
  4. Snij de stronk van de broccoli, zodat je het groene deel (het hoofd) goed neer kan leggen. Snij het hoofd van de broccoli met een groot mes in dunne plakken en hak de plakken die niet uit elkaar vallen grof. Snij de taaiere uitstulpingen van de stronk, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes.
  5. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui als deze glazig is, samen met de broccoli. Roerbak op hoog vuur ca. 7 minuten.
  6. Kook de pasta gaar in 7-8 minuten. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan.
  7. Snij de zwarte knoflook fijn en voeg samen met de sojaroom bij de broccoli. Warm goed door.
  8. Giet de pasta af, besprenkel met olie. Voeg de pompoen bij de broccoli en breng op smaak met peper en voldoende zout. Serveer bij de pasta samen met de zonnebloempitjes en de vegan kaas.