Romige pasta met groene pompoen, cannellinibonen, rozemarijn en overjarige geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Romige pasta met groene pompoen cannellinibonen rozemarijn en overjarige geitenkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram groene Acorn pompoen
  • 1 stuks ui
  • 2 el rozemarijn
  • 200 gram pastinaak
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 100 gram geitenkaas overjarig
  • 1 blikje cannellinibonen
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 50 gram landcress

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml water
  • 0.5 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.
  3. Snipper de ui. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Verwarm olie in een grote koeken- of hapjespan en fruit de ui en rozemarijn zachtjes. Voeg de pompoen toe als de ui glazig is.
  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm. Voeg toe. Hak de knoflook en voeg toe. Bak nog 5 minuten al omscheppend aan. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Kook de pasta (zie tip) al dente in 9-11 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht!
  6. Voeg het water bij de pompoen en pastinaak, verkruimel het bouillonblokje erover en breng aan de kook. Laat 6-8 minuten afgedekt gaar smoren.
  7. Rasp de kaas. Giet de bonen af. (Bij 2p: Let op: je gebruikt het bonenvocht voor de bonendip in gerecht 1!)
  8. Voeg de crème fraîche, cannellinibonen en 2/3 (!) van de kaas toe. Warm goed door. Voeg evt. wat pastakookvocht toe tot de gewenste sausdikte is bereikt. Breng op smaak met peper.
  9. Serveer de volkoren fusilli met de romige pompoensaus, garneer met de rest van de geitenkaas en landcress.
  10. Tip: Je hebt meer dan de aangegeven hoeveelheid pasta gekregen voor evt. grote eters. Culi-tip: Je hebt wat extra geitenkaas gekregen. Lekker met wat pesto bij de lunch of borrel.