Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige pasta met worst, spitskool, courgette en gepofte tomaatjes

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Romige pasta met worst spitskool courgette en gepofte tomaatjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks varkensbraadworsten
  • 500 gram rode tomaatjes
  • 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks rode peper
  • 0.5 stuks courgette
  • 600 gram spitskool
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml sojaroom
  • 15 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
  2. Verwijder het velletje van de worsten en snij in plakjes van ca. 1,5 cm. Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak de stukjes worst rondom aan. Haal uit de pan (het hoeft nog niet gaar te zijn). Laat het bakvet in de pan.
  3. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met olie, peper en zout. Zet in de oven en pof ze 10 - 12 minuten tot ze openspringen en een beetje bruinen.
  4. Kook de pasta (zie tip) al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin. Giet af (bewaar wat kookvocht!).
  5. Snipper de ui en fruit zachtjes in het bakvet. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook en rode peper fijn (verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pittig houdt), bak beide mee. Snij de courgette in halve maantjes en bak mee tot het wat bruint.
  6. Snij de spitskool in repen. Maak ruimte in het midden van de pan en fruit de tomatenpuree zachtjes een minuutje mee zodat het zuurtje eraf gaat. Voeg dan de spitskool toe, zet het vuur wat hoger en bak mee tot geslonken.
  7. Voeg de stukjes worst en sojaroom toe en laat nog een paar minuten pruttelen tot de worst gaar is en de spitskool zacht.
  8. Hak de peterselie fijn.
  9. Meng de afgegoten pasta en gepofte tomaatjes voorzichtig door de spitskoolsaus. Maak als nodig smeuïger met een beetje kookvocht. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Garneer met de peterselie.
  10. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters. Meng niet meteen alles door saus, zonde als het daardoor niet opgaat en je minder groenten eet 😊