Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige risotto met aubergine, groene asperges en citroen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 20 WB VEGA VEGAN risotto aubergine groen asperges room citroenrasp 20559

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks gele ui
  • 400 gram blue japonrijst
  • 400 gram groene asperges
  • 1 stuks citroen
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor.
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Meng met olie, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven tot goudbruin en zacht.
  3. Snipper de gele ui. Fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Hak de knoflook fijn, bak even mee. Schep de blue japonrijst erdoor. Voeg bouillon toe tot de rijst onderstaat, dek af en laat zachtjes koken. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nieuwe toe en roer weer om. De rijst heeft totaal 15-20 min kooktijd nodig. De bouillon hoeft niet op.
  4. Breng een brede pan water met zout aan de kook. Verwijder de onderste ca. 2 cm (het houterige deel) van de groene asperges en kook in 5 à 7 minuten beetgaar.
  5. Rasp de citroen en pers het sap (0,5 el bij 2p). Meng door de crème fraîche.
  6. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes fijn).
  7. Roer, als de risotto gaar is, de crème fraîche, een flinke scheut olijfolie extra vierge en 3/4de van de aubergine erdoor. Zet het vuur uit. Dek af (laat bij voorkeur 5 minuutjes staan).
  8. Breng de risotto op smaak met flink peper. Serveer met de rest van de aubergineblokjes, groene asperges en bestrooi met de peterselie.