Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige skrei met groene kool, oesterzwammen en venkel-peenslaatje

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks sjalot
  • 200 gram groene kool
  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 stuks skreifilet
  • 1 stuks pain gris
  • 200 ml room
  • 0.5 stuks kropsla
  • 250 gram gele peen
  • 1 stuks venkel

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snipper de sjalot. Snij de groene kool in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in repen.
  3. Verwarm olie en een klont boter in een grote wok- of hapjespan. Dep de filetjes droog en kruid met zout en peper. Bak ca. 2 minuten op de huidkant en nog ca. 1 minuten op de filetkant.
  4. Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 8-12 minuten af.
  5. Haal de skrei uit de pan en verhit nieuwe olie in de pan. Bak de sjalot en knoflook kort. Voeg de groene kool en oesterzwammen toe en bak ca. 5 minuten beetgaar. Zet het vuur op laag, voeg de room toe en roer door elkaar.
  6. Leg de skrei in het midden van de pan tussen de groenten. Breng op smaak met citroensap. Laat de skrei een aantal minuten marineren in de pan.
  7. Maak het slaatje: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd en peper en zout in een slabak. Snij de sla in reepje. Schil de peen en snij in dunne halve maantjes. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne halve ringen. Voeg de sla, peen en venkel toe aan de dressing en meng goed door elkaar.
  8. Serveer de romige skrei met het venkel-peenslaatje en brood om mee te dippen.