Skip to main content

Romige spaghetti met vegan cream cheese, verse doperwten, cherrytomaatjes, prei, paprika en pesto

Vegan

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 40 gram basilicum
  • 300 gram verse doperwten
  • 1 sjalot
  • 2 stuks prei
  • 1 gele paprika
  • 300 gram spaghetti
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 270 gram vegan cream cheese
  • naar smaak kropsla (optioneel)

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak citroensap
  • om te bakken olie
  • 100 ml (plantaardige) melk
icon package

Recept stappen

  1. Hak de knoflook fijn. Pureer de basilicum (incl. steeltjes), olijfolie extra vierge en helft van knoflook met behulp van een staafmixer of hakmolen tot een pesto. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Zet apart.
  2. Zet een pan water (met zout) op voor de spaghetti en een klein pannetje water (zonder zout) voor de doperwten.
  3. Dop de doperwten, vraag om hulp!
  4. Snipper de sjalot. Fruit in wat olie zachtjes aan. Snij de prei in ringen en was goed, voeg toe. Snij de paprika in reepjes. Voeg, samen met de rest van de knoflook, bij de sjalot en prei.
  5. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Kook de dopertwen gaar in 3-4 minuten, spoel af met koud water.
  7. Halveer de cherrytomaatjes en voeg bij de prei als hij zacht is. Bak kort mee en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verwarm in een pannetje de cream cheese met de melk naar keuze (wij gebruikten havermelk, maar je kan ook koe- of een andere melk (of water) gebruiken). Blijf goed roeren met een garde tot het een romige en warme saus is geworden. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat melk of water toe.
  9. Let op: de saus wordt snel dik. Roer daarom pas vlak voor serveren de cream cheese saus door de afgegoten spaghetti. Verdeel doperwten en andere groenten erover en garneer met de pesto.
  10. Je kan eventueel wat spaghetti apart houden en grote eters wat extra geven. Net wat je lekker vindt!