Skip to main content

Romige sperziebonen met gebakken krieltjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g sperziebonen
  • 500 g krieltjes
  • 1 bakje(s) cherrytomaatjes
  • 1 takje(s) fijngehakte bladpeterselie

In Huis

  • scheutje(s) olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • naar smaak peper en zout
  • 50 g boter
  • 50 g creme fraiche
  • 1 stuk(s) eidooier
icon package

Recept stappen

  1. Blancheer de sperziebonen in kokend water gedurende ca 5 minuten, haal eruit met een schuimspaan en spoel af met koud water.
  2. Blancheer (in hetzelfde water) de krieltjes ca 10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet af en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Halveer de tomaatjes en meng met een scheutje olijfolie, balsamico en peper en zout naar smaak. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.
  4. Smelt de boter met de creme fraiche in een pan met dikke bodem. Klop de eidooier los in een kom en schenk het botermengsel erbij. Giet terug in de pan en zet, steeds kloppend, terug op laag vuur. Let op dat het niet gaat koken, dan gaat het schiften!
  5. Meng als de saus goed dik is geworden de bonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met de gebakken aardappelen en de tomatensalade.