Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige tagliatelle met paddenstoelen, venkel, winterpostelein en citroen

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Romige tagliatelle met paddenstoelen, venkel, winterpostelein en citroen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram knolselderij
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks venkel
  • 200 gram spitskool (optioneel)
  • 300 gram tagliatelle
  • 100 gram winterpostelein
  • 1 stuks citroen
  • 15 gram dille
  • 15 gram peterselie
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1.5 pakje sojaroom

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  2. Verwarm olie in een koekenpan of wok. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, bak even stevig aan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes mee. Verwijder het hart en loof van de venkel, snij in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn, bak beide even mee. Voeg een scheutje water toe, dek af en bak zachtjes ca. 5 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe (zie tip 1).
  3. Kook de tagliatelle in 9-11 minuten al dente. Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
  4. Was de winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Rasp de citroen. Hak de dille en peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn.
  5. Snij de champignons in plakjes. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg zout en peper toe.
  6. Roer de sojaroom, kruiden en de citroenrasp door de venkel. Breng op smaak met zout, peper, een kneepje citroensap en evt. chilivlokjes.
  7. Roer de tagliatelle, winterpostelein en champignons voorzichtig door de saus. Warm kort mee. Voeg evt. wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Serveer direct.
  8. 1. bak nog wat spitskool mee.