Skip to main content

Romige tagliatelle met varkenssaucijs, spinazie, tomaatjes en spitskool

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Wk 17 Romige tagliatelle met varkenssaucijs spinazie tomaatjes en spitskool

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks varkenssaucijs
  • 1 stuks ui
  • 200 gram spitskool
  • 400 gram tagliatelle
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 350 gram spinazie

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl venkelzaad (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta.
  2. Snij de worsten in plakjes. Bak ze bruin in een grote wok of hapjespan in wat olie. Snipper intussen de ui. Voeg toe en fruit zachtjes in het bakvet dat is vrijgekomen totdat de ui een beetje bruin kleurt.
  3. Hak de knoflook fijn. Snij de spitskool in reepjes. Voeg beide toe (zie tip) als de ui wat bruin is gekleurd en bak een paar minuten mee.
  4. Kook de pasta gaar in 8 minuten. Zorg dat het water flink kookt en dat je in het begin goed roert zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht.
  5. Halveer de tomaatjes.
  6. Roer de crème fraîche bij de ui en spitskool samen met een lepel kookvocht. Voeg de spinazie toe als de saus goed heet is en laat slinken. (Bewaar wat spinazie voor bij de burgers!). Voeg vlak voor het serveren de cherry tomaatjes toe en laat ze iets opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet de pasta af en serveer direct met de saus.
  8. bak wat venkelzaad mee als het in huis hebt, of wat chilivlokjes als je van pittig houdt.