Tagliatelle met varkensgehaktballetjes, Nieuw Zeelandse spinazie, cherrytomaten en mascarpone

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Tagliatelle met varkensgehaktballetjes, Nieuw Zeelandse spinazie, cherrytomaten en mascarpone | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram varkensgehakt (saucijskruiden)
  • 1 stuks sjalot
  • 3 stengel bleekselderij
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram tagliatelle
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 0.5 bakje mascarpone

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 1 tl venkelzaad (optioneel)
  • chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met gezouten water op voor de pasta.
  2. Draai 4 of 5 balletjes p.p van het varkensgehakt (let op: het gehakt is al gezouten!). Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en braad de gehaktballetjes rondom aan. Snipper intussen de sjalot. Voeg toe en fruit zachtjes in het bakvet dat is vrijgekomen totdat ze een beetje bruin kleurt.
  3. Hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in halve maantjes en de paprika in reepjes. Voeg beide toe (zie tip 1) als de sjalot wat bruin is gekleurd en bak een paar minuten mee.
  4. Kook de pasta al dente in 8-10 minuten (zie tip 2). Zorg dat het water flink kookt en dat je in het begin goed roert, zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  5. Haal de blaadjes van de Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen de dikste delen van de stelen (die zijn taai) en snij de dunnere stelen in stukjes. Voeg de steeltjes toe. Het blad komt later. Halveer de cherrytomaatjes.
  6. Roer de mascarpone door de groenten in de pan, samen met een lepel kookvocht. Voeg het blad van de Nieuw Zeelandse spinazie toe als de saus goed heet is en laat slinken. Voeg vlak voor het serveren de cherrytomaatjes toe warm even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de tagliatelle direct met de saus.
  8. 1 Bak wat venkelzaad mee als je het in huis hebt, of wat chilivlokjes als je van pittig houdt. 2 Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.