Skip to main content

Romige wortelpeterselie-aardappelpuree met winterpostelein, paddenstoelen en winterburgers

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g La Ratte aardappels
  • 400 g Wortelpeterselie
  • 3 tl Kervel
  • 2 tl Bieslook
  • 1 bakje(s) Creme fraiche
  • 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 4 stuk(s) Winterburger
  • 1 zakje(s) Winterpostelein

In Huis

  • Olijfolie om te bakken
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • snufje(s) Paprikapoeder
  • scheutje(s) Melk
  • optioneel Boter (klontje)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en de wortelpeterselie. Snij in gelijke stukken en zet op in licht gezouten water. Kook gaar in ca. 15 min vanaf het moment dat het water kookt.
  2. 2. Hak de kervel fijn. Knip de bieslook fijn. Meng die door de crème fraîche (neem ca. 4 el bij 4p en bewaar evt. het laatste restje voor de puree). Voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
  3. 3. Snij paddenstoelen in grove stukken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur aan. Zet het vuur middelhoog en roer af en toe. Laat het vocht verdampen en laat ze verder bakken tot ze iets bruin worden.
  4. 4. Snij de knoflook in dunne reepjes. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe aan de paddenstoelen. Schud de pan een paar keer om en zet het vuur uit. Bestrooi met peper en zout.
  5. 5. Bak de winterburgers op zacht vuur warm en rondom bruin in een beetje olie.
  6. 6. Stamp de puree met een flinke scheut melk en een klontje boter en de rest van de crème fraiche. Maak op smaak met peper en zout.
  7. 7. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge en leg op een schaal. Schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.
  8. 8. Serveer de wortelpeterselie-aardappelpuree met de winterpostelein, paddenstoelen en winterburgers.