Romige zalmpasta met bataat, pastinaak en dille

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Romige zalmpasta met bataat pastinaak en dille | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 4 stengel bleekselderij
  • 300 gram pastinaak
  • 300 gram bataat
  • 300 gram volkoren spaghetti (zie tip)
  • 15 gram dille
  • 1 stuks citroenrasp
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 400 gram zalmstukjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 0.5 tl chilivlokje (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot en snij de bleekselderij in plakjes. Bak met een snuf zout op laag vuur.
  3. Schil de pastinaak en bataat en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 10 minuten op middelhoog vuur afgedekt met een klein scheutje water.
  4. Kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente (zie tip). Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
  5. Hak de dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp de citroen.
  6. Roer de crème fraîche met een beetje kookvocht en de dille door de groenten. Breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en evt. een chilivlokje.
  7. Dep de zalmstukjes droog en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de groenten en laat 3-5 minuten met de deksel op de pan garen. Schep tussentijds om.
  8. Roer de spaghetti voorzichtig door de saus. Verwarm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken en breng goed op smaak met zout en peper.
  9. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.