Skip to main content

Romige zalmpasta met prei, courgette en dille

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks prei
  • 4 el verse dille
  • 0.25 krop Romaine sla
  • 400 gram zalmstukjes
  • 400 gram verse tagiatelle
  • 300 gram zure room

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 tl venkelzaadjes (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak vinaigrette
  • 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de stengels bleekselderij in halve maantjes. Bak in een wok met wat olie en eventueel venkelzaadjes als je dat in huis hebt.
  2. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in kwart maantjes. Voeg bij de bleekselderij.
  3. Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de pasta.
  4. Was en snij de prei in ringen. Hak de knoflook fijn. Voeg de prei en de knoflook bij de courgette. Roer even om en laat met deksel zachtjes ca. 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de dille fijn.
  6. Was de sla en maak een simpele salade met een vinaigrette naar keuze (bijv. 3el olie/ 1el azijn/ 1tl mosterd/ peper en zout).
  7. Bak de zalmstukjes in een koekenpan in wat olie om en om net gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Roer de zure room door de groenten als deze gaar zijn. Meng de dille en pasta erbij (begin met een deel en kijk of de verhouding goed is voor je, zo ja, bewaar de rest voor een andere dag). Garneer met nog wat losse takjes dille en eventueel wat chilivlokjes voor wat meer pit.
  9. Serveer de pasta met de zalm en de sla.