Skip to main content

Romige zalmpasta met prei, courgette en dille

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Gerookte zalm
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 3 stuk(s) Prei
  • 500 g Verse penne
  • 1 bakje(s) Creme fraiche
  • 1 krop(pen) Romaanse sla
  • 1 bos(sen) Verse dille

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Vinaigrette
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt later deze week nog een keer dille nodig en romaanse sla.
  2. Breng een pan met water en wat zout aan de kook voor de pasta.
  3. Snij de courgette in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Bak in een wok met wat olie de courgette aan en bestrooi met wat zout.
  4. Was en snij intussen de prei in ringen. Hak de knoflook fijn. Voeg de prei en de knoflook bij de courgette. Roer even om en laat met deksel zachtjes ca 7 minuten sudderen.
  5. Kook de pasta gaar in 2 minuten vanaf dat het water weer kookt.
  6. Snij intussen de zalm in stukjes. Hak de dille fijn.
  7. Was de sla en maak een simpele salade met een vinaigrette naar keuze (bijv. 3el olie/ 1el azijn/ 1tl mosterd/ peper en zout).
  8. Roer de creme fraiche en dan de zalm door de groenten als deze gaar zijn. Meng de pasta erbij (begin met een deel en kijk of de verhouding goed is voor je, zo ja, bewaar de rest voor een andere dag). Garneer met nog wat losse takjes dille.
  9. Serveer met de sla.