Romige zuurkool ovenschotel met bataat, yacon, camembert en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Romige zuurkool ovenschotel met bataat, yacon, camembert en walnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram knolselderij
  • 500 gram bataat
  • 1 stuks ui
  • 1 tl tijm
  • 400 gram yaconwortel (zwarte modderige schil)
  • 500 gram zuurkool
  • 50 gram rozijnen
  • 1 bakje crème fraîche
  • 100 gram walnoten
  • 180 gram camembert

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 klontje boter (op kamertemperatuur)
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met gezouten water.
  2. Schil de knolselderij en bataat en snij in blokjes. Kook gaar in 15-20 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Snipper de ui. Verwarm olie in een pan en fruit de ui glazig. Ris de tijm en voeg toe. Schil de yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  5. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Voeg de zuurkool, yacon, rozijnen, de helft van de crème fraîche, peper en zout bij de ui en verwarm.
  6. Hak de walnoten grof. Snij de camembert in plakjes.
  7. Stamp de knolselderij en bataat als ze gaar zijn samen met de andere helft van de crème fraîche, een klontje boter en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en genoeg zout. Schep in een ovenschaal en bedek de bodem ermee. Verdeel de zuurkoolmengsel er bovenop. Beleg de zuurkool met de walnoten en de camembert. Bestrooi met wat peper en schuif gedurende 10 minuten in de oven of onder de grill totdat de kaas goudbruin is.
  8. Leuk om te weten: De yacon wordt ook wel appelwortel genoemd!