Romige zuurkool ovenschotel yacon, camembert en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Romige zuurkool ovenschotel met bataat, yacon, camembert en walnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1000 gram Beemster Valery aardappelen
  • 1 stuks ui
  • 400 gram yaconwortel (zwarte modderige schil)
  • 500 gram zuurkool
  • 200 ml boerenslagroom
  • 180 gram camembert

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 gram rozijnen
  • klontje boter
  • 100 gram walnoten
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de aardappels.
  2. Schrob de aardappels schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij dan met schil in dunne plakjes van 0.5 cm. Of gebruik een mandoline.
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de tijm toe. Schil de yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  4. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Mix de room met de mosterd. Voeg bij de ui samen met de zuurkool, yacon, rozijnen peper en zout en verwarm.
  5. Hak de walnoten grof. Snij de camembert in plakjes.
  6. Verdeel de plakjes voorgekookte aardappel in een ingevette ovenschaal. Leg wat kleine blokjes boter op de aardappelen.
  7. Leg de zuurkool op de aardappels. Beleg de zuurkool met de walnoten en de camembert. Bestrooi met wat peper en schuif gedurende 10 minuten in de oven of onder de grill totdat de kaas goudbruin is.
  8. Leuk om te weten: De yacon wordt ook wel appelwortel genoemd!